user_mobilelogo

calming cream

BABOR Advies: Calming Cream Rich
Bijzonder rijke intensieve verzorging voor de gevoelige huid.

Bestellen

Grace of Beauty

i n   s a m e n w e r k i n g   m e t

Babor logo

Babor Spot Reducer

“Pigmentvlekken behandelen en verwijderen”

Wat zijn pigmentvlekken?

pigmentvlekPigmentvlekken zijn bruine vlekjes op uw huid.
Pigment is een kleurstof (melanine) dat voorkomt in je huid. Het geeft kleur aan je haren de iris van je oog en aan je huid. Het pigment beschermt je huid tegen de UV-straling die in zonlicht zit. Als je lang in de zon zit maakt de huid meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je er van krijgt.

Teveel en onbeschermd in de zon is echter nooit gezond: een overdosis aan UV-straling verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. Bovendien kunnen de cellen die pigment maken ‘in de war raken’ waardoor je ophopingen van pigment krijgt: donkere vlekken op je huid.


Welke verschillende pigmentvlekken bestaan er?

Ouderdomsvlekken (de officiële naam is lentigo) komen veel voor: de meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben wel een of meer van die bruinige vlekjes op de huid. Deze pigment vlekjes ontstaan vooral op plekken die veel in de zon komen, zoals de hand ruggen en het gezicht.

Ze worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd. Het is goed om niet te wachten totdat er pigmentvlekken zijn ontstaan, maar al vroeg aandacht te geven aan de gezondheid van je huid: zonschade wordt namelijk ‘in de huid opgeslagen’. In de jeugd opgelopen schade kan op latere leeftijd problemen geven.

 

zonnenBent u een liefhebber van de zon of bent u vroeger een echte zonaanbidder geweest? Dan is er een kans dat dit schade heeft toegebracht aan uw huid.

Wanneer u uw huid teveel blootstelt aan de zon beschadigen de collageen en elastine vezels in de huid waardoor de huid sneller veroudert. Overmatig zonnen is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Zonschade is echter niet direct zichtbaar aan de huid. Het duurt vaak jarenlang voordat deze schade in de vorm van ‘plekjes en vlekjes’ aan de oppervlakte van de huid zichtbaar wordt.
Als de huid vaak verbrand is, is er tevens een verhoogde kans op het ontstaan van huidkanker op latere leeftijd.
Hoe kun je pigmentvlekken behandelen?

Deze vlekken kun je behandelen met de Babor Spot Reducer. Dit is een relatief korte behandeling met een zeer goed eindresultaat. Vaak na twee of drie behandelingen zijn de vlekken verdwenen

 

Wat is de Spot Reducer?               

De BABOR TECH Spot Reducer bevriest met behulp van CO2 gas binnen enkele seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hypergepigmenteerde cellagen tot -27 °C. De extreme kou laat het water in de cellen en celtussenruimten bevriezen.

BannerSpotReducer

Bevroren water zet uit en laat de celmembranen springen. Het behandelde, oppervlakkige weefsel maakt zich zodoende los van de celverbinding, droogt in, wordt naar boven gebracht en valt na 10-14 dagen als een korstje eraf.

 

Hoe gaat de behandeling?

result spot reducerVoor de behandeling wordt tijdens een gratis consult de te behandelen vlek eerst grondig bekeken. Daarna wordt de te  behandelen vlek/plek gedesinfecteerd en met de Babor Tech Spot Reducer behandeld. Het bevriezen van het water tussen de cellen duurt 5 sec per keer. Na het behandelen van het complete vlekje wordt de behandelde huid met een verzachtende crème ingesmeerd. Hierna ontstaat er een korstje.

Na de behandeling mag u niet aan de huid krabben of het korstje eraf pulken. Het plekje mag niet nat worden of ermee in bad, spatwater is geen probleem. Vermijd direct zonlicht om opnieuw pigmentvlekken te voorkomen, smeer u goed in met een zonnefactor 30.

BABOR - DE KUNST VAN EEN NAUWKEURIGE HUIDVERZORGING

WETENSCHAP
Alles begon in 1956 met een zwarte roos, het symbool van volmaakte schoonheid. Als pionier van de professionele huidverzorging verlegt BABOR sindsdien de grenzen in het huidverzorgingsonderzoek made in Germany. Tot op de dag van vandaag is het onze hartstochtelijke drang om het verlangen naar individuele schoonheid te vervullen.


PRECISIE

Onze precisieformules zijn gebaseerd op innovatieve werkstoffen en bereiken maximale, individuele resultaten in combinatie met de kennis over behandelingen van de BABOR schoonheidsspecialiste.


WERKING

Zo worden de meest innovatieve werkstoffen en methoden perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor buitengewone resultaten met een bijzondere luxeverwenbelevenis.